Collalbo 2024

Collalbo 2024

Na een hoop voorpret, ingeslagen lunch en snacks en last-minute geleende sneeuwkettingen was het 20 januari eindelijk zo ver: op naar Collalbo met maar liefst 36 Arktikanen! Sommigen konden de spanning niet langer aan en waren alvast een dag eerder vertrokken. Met kruiswoordpuzzels, de Linda de Mol spelshow en Jomanda’s horoscoop vloog de autorit voorbij en kon iedereen ‘s avonds aanschuiven bij het diner in het hotel.

Wat we gedaan hebben? Eten, schaatsen, eten, chillen, schaatsen, eten, chillen, slapen en dat op repeat. De grootste keuzestress bestond uit wel of geen rijstepap bij het ontbijt, welke lunchtent je heen wilde en welk spelletje je wilde spelen. ‘s Ochtends leerden Robin, Emil, Jeroen en Bob ons de fijne kneepjes van het schaatsen, terwijl de ervaren rotten hun eigen schema’s verzonnen. Die schema’s werden overigens steeds gekker, van beroemde schaatsers na-apen tot de 100 rondjes van Collalbo.

Alsof al dat schaatsen nog niet actief genoeg was, werd er ook met een slee de piste af gesjeesd, gewandeld, geskied, gesnowboard en gelanglauft. Daarnaast was er natuurlijk de wedstrijd op dinsdag. De vermoeidheid had al toegeslagen, wat leidde tot een valse start die geen valse start bleek, verkeerde wissels en een bonusrondje aansluitend op de 1500m. Gelukkig regende het ook PR’s, waren de keeltjes op de tribune goed gesmeerd en werd het clubrecord op de 10km verbroken!

Niet alleen op het ijs, maar ook naast het ijs werd er gepiekt. De Bunkerpub werd overgenomen door een bont gezelschap; van de Addams family tot flower power en van de Daltons tot Totally Spice. Vanaf minuut 1 werden de hitjes ingezet, wat voor veel bekijks van de dorpsbewoners zorgde. In de hottub werd het recordaantal inzittenden dag op dag verbroken. Bovendien werden de schaatsen te pas en te onpas geslepen. Toen de pijntjes ondefinieerbaar werden, iedereen de Knödel zat was en de vega-inspiratie van de kok op was (lees: gefrituurde tosti als hoofdgerecht), werd het tijd om naar huis te gaan.

Reiscommissie en deelnemers, bedankt voor de strakke organisatie en geweldige week!

Geschreven door Irene