Start zomertrainingen

Start zomertrainingen

Na een korte pauze zullen we vanaf dinsdag 16 april en donderdag 18 april weer gaan beginnen met onze wekelijkse zomertrainingen! Hieronder vind je een korte toelichting over de trainingen.

Fietsintervaltrainingen
De fietstrainingen vinden elke dinsdagavond plaats. Tijdens deze training zullen we korte blokjes gaan intervallen. We verzamelen als groep bij Fort Blauwkapel (om 19:00 uur) of bij de Kartfabrique (om 19:15 uur). Gezamenlijk fietsen we naar een locatie waar we een schema zullen uitvoeren. Dit schema kun je individueel doen, waardoor deze training toegankelijk is voor elk niveau. Het is sterk aan te raden een kilometerteller met stopwatchfunctie of timer op je stuur te hebben.

De startlocatie en starttijd van deze training is dus wisselend. De startlocatie zal altijd in de agenda op de site staan. Houd deze daarom goed in de gaten! De eerste training, op dinsdag 16 april, start (anders dan eerder gezegd werd!) bij de Kartfabrique. Zorg ervoor dat je op tijd bent (19:15 uur dus), want we zullen stipt op de aanvangstijd vertrekken. Vergeet niet je fietslampjes mee te nemen, zo blijven we, ook op de terugweg, goed zichtbaar. Neem voorafgaand aan de training de fietsregels door.

Droogtrainingen
Op donderdagavond vinden de droogtrainingen plaats. Dit zijn bootcamp-achtige trainingen, waarbij we focussen op schaatstechniek, kracht, uithouding en core stability. Deze trainingen zullen het hele zomerseizoen beginnen om 19:00 uur op de Atletiekbaan Amaliapark in Leidsche Rijn. Gegarandeerd zal je hier moe en met wat spierpijn, maar voldaan van thuiskomen! Deze training is toegankelijk voor alle niveaus.

Toertocht
Ook organiseren we deze zomer weer regelmatig een toertocht. We trappen het seizoen af op zondag 14 april. We maken een langere duurrit (+/- 100 km) met onderweg een koffie- of lunchstop. Afhankelijk van het aantal deelnemers delen we de groep op. De verzamellocatie wordt per rit bepaald en kun je vinden in de agenda op de site. Inschrijven is hiervoor wel noodzakelijk.