Wintertrainingen

In de winter biedt Arktika vier ijstrainingen per week aan. Drie van deze trainingen vallen onder trainingsuren van de KNSB. Naast deze trainingen is er op donderdag een Social Skate schaatsuur. Hieronder vind je een overzicht met details en de tijdsindeling. We zijn voor het komende seizoen aan het inventariseren of er een extra beginnersgroep op vrijdag van 19:15 – 20:15 uur kan starten.

Dinsdag 18.45 – 20.00:

KNSB schaatstraining

Deze training vindt plaats op een KNSB-trainingsuur. Op dit uur zijn er zes trainingsgroepen. Voor dit trainingsuur dien je een wedstrijd- of trainingsabonnement aan te schaffen. Zie daarvoor het kopje ‘abonnementen’.

Alle niveaus

Woensdag 18.00 – 19.15:

KNSB schaatstraining

Deze training vindt plaats op een KNSB-trainingsuur. Op dit uur zijn er twee trainingsgroepen. Voor dit trainingsuur dien je een wedstrijd- of trainingsabonnement aan te schaffen. Zie daarvoor het kopje ‘abonnementen’

Gevorderde schaatsers

Donderdag 19.15 -20.15:

Social Skate

Bij de social skate ligt de nadruk op gezellig samen schaatsen en naborrelen in het KNSB-café. De Social Skate vindt plaats op een openbaar toeruur. Je kunt bij de kassa van de Vechtsebanen een los kaartje, een strippenkaart, of een abonnement voor een heel jaar aanschaffen. Er zal altijd een trainer van Arktika aanwezig zijn die een schema maakt en de groep zal begeleiden.

Alle niveaus

Vrijdag 17.45 – 19.00:

KNSB schaatstraining

Deze training vindt plaats op een KNSB-trainingsuur. Op dit uur zijn er drie trainingsgroepen. Voor dit trainingsuur dien je een wedstrijd- of trainingsabonnement aan te schaffen. Zie daarvoor het kopje ‘abonnementen’.

Gevorderde schaatsers

Tijdens alle trainingen is het dragen van handschoenen verplicht. Overige snijvaste kleding en een helm zijn niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Abonnementen

Voor de trainingen op dinsdag, woensdag en vrijdag moet een wedstrijd- of trainingsabonnement van de baanvereniging aangeschaft worden. Voorafgaand aan het seizoen ontvang je als lid een mail met informatie over de aanschaf van deze abonnementen. Wil je wedstrijden rijden dan moet je een wedstrijdabonnement aanschaffen, anders volstaat een trainingsabonnement.

Het is mogelijk om abonnementen af te nemen voor elke combinatie van trainingsuren. De kosten voor een wedstrijdabonnement zijn voor senioren € 267,25 voor het eerste abonnement en € 105,- voor elk volgend abonnement. Voor trainingsabonnementen is dit € 247,25 en € 105,-. Mocht je wedstrijden willen rijden dan komen er nog kosten bij voor een wedstrijdlicentie via de KNSB (dit regel je zelf). Daarnaast betaal je per abonnement ± €25 trainerskosten.

Voor de social skate trainingen is dit niet van toepassing.

Prijzen (seizoen 2021/2022)

Abonnementen KNSB-Uren en wedstrijdenPrijs
1e trainingsabonnement€ 247,25
2e/3e trainingsabonnement€ 105,-
Wedstrijdabonnement (verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden, opgeven via wedstrijd secretaris)€ 20,-
KNSB Licentie (Zelf regelen via knsb.nl – verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden)€ 42,15
  
Social Skate (Donderdagavond 19:15 – 20:15)Prijs
Los kaartje Social Skate (op basis van vorig jaar)€ 10,50
Toerabonnement (Social Skate)€ 146,50

Winterschema

Download hier de jaarplanning voor de wintertrainingen. Trainers zijn vrij om deze aan te passen naar wens, maar zo krijg je alvast een beeld wat je per week kunt verwachten.

Social Skate Schema

Voor seizoen 2022/2023 zal er altijd een trainer aanwezig zijn op het Social Skate uur. Dit schema zal worden gebruikt als richtlijn, maar de trainers zullen hier zelf een eigen invulling aangeven. Je kunt dit schema uiteraard gebruiken als je buiten de Social Skate om gaat trainen.