Een kijkje achter de schermen…

Een kijkje achter de schermen…

… bij een trainer!

Rond mijn zestiende werd mij gevraagd of ik samen met wat schaatsmaatjes training wilde gaan geven aan de jeugd van onze schaatsvereniging NiNo. Ik was direct enthousiast en die enthousiasme is bij mij sindsdien niet meer gestopt! Later ben ik bij Softijs & Duosport training gaan geven en nu geef ik al een aantal jaar bij Arktika zowel schaats- als droogtrainingen.

Het leuke aan training geven vind ik het enthousiasmeren van mensen, hen nieuwe dingen leren en verder helpen met hun doelen, dat in combinatie met bewegen/schaatsen maakt het erg leuk! Wanneer het kwartje valt, of het “aha moment” na het geven van een tip of aanwijzing, vind ik het allerleukste om te zien.

Het voelt voor mij ook altijd als een samenwerking met de groep. Daarom probeer ik ook altijd iets te doen met de feedback die ik krijg uit de groep. Zeker bij een vereniging als Arktika gaat het naast doelen bereiken ook heel erg om lekker trainen met elkaar en (zo af en toe ;-)) lol te hebben met elkaar.

Daarnaast heb ik twee jaar geleden ook de ST-3 cursus gevolgd bij de KNSB. Dit is een cursus voor trainers om hun trainersdiploma te halen en meer te leren over training geven. Ik vond dit erg leuk om te doen, ondanks dat het best veel werk is. Je bent veelal op een informele manier aan het sparren met andere trainers en de docenten over training geven en schaatsen. En op deze manier kan je veel van elkaar en de docenten leren.

Bij Arktika geef ik momenteel groepje 4 op de dinsdag training. Een leuke enthousiaste groep met verschillende soorten rijders, wat het een leuke uitdaging maakt! Maar ook vooral een gezellige groep, wat het voor mij extra leuk maakt elke week naar de baan te komen. Dit is naar mijn idee ook de kracht van Arktika en de manier waarop wij als trainers deel uitmaken van de vereniging, we (ik hoop dat de rest het hier mee eens is) doen het zelf ook voor ons plezier en het sociale aspect! Dat houdt het leuk!

Heb je vragen over training geven dan kan je gerust mij een keer aanspreken op de ijsbaan! Heb je interesse om training te geven of in de trainersopleiding stuur dan de wedstrijdsecretaris een berichtje!

Geschreven door Daniëlle