Over Arktika

Sinds 2018 is Arktika de schaatsvereniging voor oud-studenten en jong werkenden in de omgeving van Utrecht. Het initiatief voor deze nieuwe vereniging is ontstaan, omdat bleek dat oud-studenten na hun studententijd relatief lang lid bleven bij studentenschaatsverenigingen en slechts beperkt doorstroomden naar traditionele familieverenigingen. Binnen familieverenigingen bleek deze doelgroep onvoldoende vertegenwoordigd. Hierdoor zagen schaatsers onvoldoende aansluiting, waardoor veel van hen uiteindelijk stopten.

 

Vergelijkbare initiatieven in Amsterdam (ZTIKZ) en het Utrechtse Wielrennen (CS030) laten zien dat een nieuwe vereniging specifiek voor deze doelgroep in een grote behoefte voorziet. Vandaar dat Thomas, Lennaart en Viktor de eerste stappen hebben gezet om de vereniging op te zetten. Er zijn statuten opgesteld en in het voorjaar van 2018 is via een crowdfundingsactie geld ingezameld voor de officiële oprichting van een nieuwe vereniging. 

 

De belangstelling bleek groot en zo zag schaatsvereniging Arktika op 26 april 2018 het levenslicht. Bij de oprichting werd verwacht om in het eerste jaar 25 leden te bereiken, tegen deze verwachting in was bij de start van het eerste schaatsseizoen de grens van 60 leden al gepasseerd! Inmiddels is Arktika, door instroom van oud-studenten en jong werkenden uit het hele land, uitgegroeid tot een bruisende vereniging met 200 leden die graag samenkomen om te schaatsen, maandelijks te borrelen, en trainingsavonturen in het buitenland te beleven!