Hemelvaart fietsweekend

Hemelvaart fietsweekend

Fietsen in de Ardennen. Alhoewel ik bij een uit de kluiten gewassen drempel al begin te sputteren over de hoogtemeters, heeft fietsen in heuvels of bergen toch iets magisch. De constante afwisseling van het met (net iets te veel) zuur in de benen omhoog fietsen en het met (ook net iets te veel) overmoed afdalen zorgt voor een mooi spel.

Zo ook tijdens het Arktika fietsweekend in de Ardennen. Toen we donderdagochtend vertrokken naar Manhay was het daar nog 2 graden. De stress die ik op dat moment had om mijn tweede armstuk te vinden bleek overbodig, want eenmaal aangekomen was er een lekker zonnetje en was het warm genoeg om kort-kort te kunnen fietsen. Nadat de fietsen uit de auto waren en iedereen omgekleed, bevoorraad en ingesmeerd was, kon er gefietst worden!

Alle begin is moeilijk, zo ook de eerste heuvel. Na een tijdje komt het fietsgevoel wel weer terug en neemt het gevoel van voldoening na een klim het over van de angst voor pijn in de benen. Eenmaal boven kon er genoten worden van mooie uitzichten en een reepje om vervolgens na een afdaling vrij snel weer opnieuw aan een klim te beginnen. Dit proces werd gelukkig elke dag onderbroken door een terrasje waar de koffies, cola’s en Belgische speciaalbiertjes rijkelijk vloeiden.

Eenmaal teruggekeerd bij het huisje werd de energievoorraad aangevuld met chips, yoghurt, bier, fris en kwark in het zonnetje, om na een broodnodige douche aan te kunnen schuiven bij het avondeten. Veel lof gaat naar de koks van de verschillende avonden, die twee dagen op rij lekker en genoeg eten op tafel zetten. De laatste avond werd afgesloten met pizza, een drankje en een dansje.

Moe en voldaan teruggekeerd naar Utrecht kijk ik terug op een mooi weekend!

Geschreven door Stijn