Het ijs breken met… Kim!

Het ijs breken met… Kim!

In deze rubriek gaan we in gesprek met een Arktikaan om meer over en van elkaar te leren. Deze keer breken we het ijs met Kim. Kim ken je als het goed is als ons kersverse bestuurslid, want sinds april is zij de nieuwe PR-commissaris, en niet te vergeten ons nieuwste redactielid. We spraken haar over haar nieuwe functie, avonturen op onontdekte grindpaden en over het comfort van je eigen bank. 

Vertel, waarom ben je bestuur gaan doen?

In mijn studententijd wilde ik het bestuur van de zeilvereniging in, dat is er nooit van gekomen, maar wel altijd in mijn hoofd blijven hangen. Dus toen ik voor Arktika bestuur werd gevraagd was dat een leuke kans: Ik hou er wel van om dingen te regelen, en de sfeer van de vereniging trok mij ook vooral heel erg. Het is een leuke enthousiaste groep mensen die graag meedenkt met het bestuur. Ondanks dat ik het wel spannend vond, leek het me vooral heel leuk. En de functie speelde ook een grote rol: ik hou er wel van om iets creatiefs als PR te doen.

Ben je in het dagelijks leven ook creatief?

Ik heb een studie interieur en ruimtelijk ontwerpen gedaan en werk bij een architectenbureau, daar maak ik veel 3D tekeningen en renders. In mijn werk gebruik ik het veel, en ook daarnaast ben ik altijd wel degene die shirts ontwerpt voor zeilteams bijvoorbeeld. Het trok me zeker om die creativiteit ook kwijt te kunnen in de bestuursfunctie. Al vind ik het ook wel leuk en belangrijk om andere dingen te doen, dus niet in mijn werk en vrije tijd alleen maar met dezelfde aspecten bezig te houden.

Je hebt dus behoefte aan afwisseling?

Zeker, dat heb ik altijd wel gehad. Van jongs af aan doe ik aan zeilen en schaatsen, allebei van mijn moeder meegekregen. Waar sommige mensen het jammer vinden als het schaatsseizoen over is, vind ik het altijd wel leuk om weer aan iets anders te beginnen. En dan heb ik na een halfjaar stop er ook weer extra veel zin in. In de zomer zeil ik nog regelmatig en ben sinds twee jaar ook meer op de fiets te vinden, en ook daarbinnen zoek ik de variatie op. Ik doe bijvoorbeeld nooit hetzelfde fietsrondje, maar plan altijd iets nieuws. Dat leidt soms tot onbekende, onverharde, paden, maar dat is ook een leuke uitdaging.

Zoek jij in de sport de uitdaging op?

Ja wel voor een deel. Ik sport omdat ik het leuk vindt maar ook om mijn basisfitheid op peil te hebben, ik voel me dan ook gewoon beter, en je kan ook veel makkelijker nieuwe dingen proberen als je een beetje fit bent. En dat doe ik dan ook graag, zo vond ik het Ardennen weekend best een uitdaging, want ik had nog nooit echt in de heuvels gefietst. En ik ga nu zelfs fietsen op vakantie in de bergen. Ik vind dat dan van te voren best spannend, maar het is dan ook heel leuk als het lukt en te merken wat je kan. 

Wat doe jij verder in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd hou ik er denk ik net zoals iedereen van om leuke dingen te doen met vrienden en af en toe lekker een serie of film te kijken. Maar ik vind het ook wel heel belangrijk om die balans te hebben: ik ben altijd helemaal in voor een nieuw avontuur, maar vind het net zo lekker om een filmpje op de bank te kijken met vrienden. Ook tijdens het sporten zoek ik soms meer de rust dan de uitdaging. Ik ben dus van huis uit een zeiler, en heb daardoor altijd veel op het water gezeten. Toen ik hier in Utrecht in coronatijd weer een hobby zocht die wel ging door alle maatregelen en ik weer ging fietsen heb ik de rest van de natuur, zoals de prachtige bossen ontdekt. Daar kan ik echt genieten. 

Bedankt voor dit leuke inkijkje Kim en succes in het bestuur en je sportleven! Wil je zelf met ons het ijs breken of ken je iemand met een goed verhaal? Laat het ons weten via