Hemelvaart fietsweekend

Hemelvaart fietsweekend

Het Hemelvaartweekend; altijd een kamp om naar uit te kijken. Vanuit het verleden – toen ik via Softijs naar Wheels ging – was Hemelvaartsweekend direct in mijn agenda geblokkeerd. Wat er ook gebeurde, gedurende die 4 dagen was ik in de Ardennen te vinden. En wat was ik dan ook blij dat dit jaar – na 2 jaar Corona – er weer iets georganiseerd ging worden. 

Voor mij begon het donderdagochtend 8 uur met het verzamelen in Best. Nu hoor ik de mensen die enige geografische kennis hebben al denken: “Best ligt niet in de Ardennen!” en die mensen hebben helemaal gelijk. In Best zit echter wel een gigantisch Pick-up-point van de Jumbo en iets wat onlosmakelijk verbonden is met Hemelvaartsweekend, is ‘HEEL VEEL ETEN’. En dus stonden wij met een select groepje om 8 uur ’s ochtends bij het openen van de deuren van de Jumbo met 4 auto’s klaar om volledig volgeladen de weg richting de Ardennen te vervolgen. En dat gaat met een grote glimlach, als je weet dat er achterin je auto ruim 10kg suikerbrood ligt! 

Eenmaal bij het huisje – hetzelfde huisje als 2 jaar geleden, dus ik wist welke slaapkamer ik voor mezelf moest claimen – maakte iedereen zich klaar voor het eerste rondje. Groepjes werden op niveau gevormd en dankzij de fantastische voorbereiding vanuit de organisatie voorzien van een flinke lijst aan potentiële routes. Over de inhoud van de rondjes zal ik jullie niet vervelen, daarvoor heb ik ook veel te weinig woorden voor dit verhaaltje gekregen, maar ik denk dat ik het namens iedereen kan samenvatten als heerlijk fietsen in een prachtige omgeving met leuke terrasjes. 

Het Hemelvaartsweekend staat niet alleen garant voor plezier op de fiets, maar zeker ook van plezier naast het fietsen. Mijn persoonlijke favoriet was de sauna van het huisje, maar er waren ook genoeg mensen die spelletjes mee hadden waardoor de eetzaal gedurende de avond in een spelletjeszaal veranderde en in de ‘woonkamer’ stonden genoeg banken zodat iedereen gezellig kon bijkletsen of anderzijds stoere verhalen kon vertellen. Ook werd er een speciaalbier-avond georganiseerd en werd er onder de bezielende leiding van chefkok Lazlo iedere avond een heerlijk diner op tafel gezet.

Samenvattend heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad; heb ik heerlijk gefietst maar ook daarbuiten heel erg veel plezier beleefd. Ik heb met oude bekenden kunnen bijpraten en nieuwe fietsvrienden gemaakt. Ik heb heerlijk gegeten en ook op zijn tijd een biertje gedronken. Ik heb genoten!

Geschreven door Mark