Winterseizoen 2021/2022

Via deze pagina kun je abonnementen reserveren voor KNSB-trainingsuren van het schaatsseizoen 2021/2022. Ondanks dat het nu nog niet te zeggen is hoe het komende seizoen er precies uit gaat zien, zullen wij de opgave van abonnementen toch doen met een regulier seizoen als uitgangspunt.

Let op! Dit is al de definitieve opgave en zal alleen voor leden in behandeling worden genomen. Wij houden geen wachtlijst aan voor iedereen die geen lid is bij Arktika. Lees eerst deze pagina goed door zodat je weet welke regeling voor jou van toepassing is. Je vindt het opgaveformulier onderaan deze pagina.

Voor afname van trainingsabonnementen op de KNSB-trainingsuren in seizoen 2021/2022 geldt een wachtlijst met voorrangsregeling. Dit komt doordat Arktika afhankelijk is van het totaal aantal abonnementen dat ingekocht kan worden en de beschikbaarheid van het aantal trainers. Afgelopen seizoen hebben wij op ieder trainingsuur het maximaal aantal abonnementen afgenomen. We doen ons uiterste best om meer plekken vrij te maken.

Voor de verdeling van de beschikbare plekken geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur de volgende voorrangsregeling op de wachtlijst:

  1. Behoud van abonnement. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2020/2021 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen? Reserveer dan vóór 15 juni 2021 ditzelfde trainingsuur via onderstaand opgave formulier. Alleen op deze manier behoud je dit abonnement.
  2. Abonnement ruilen. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2020/2021 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen, maar zou je komend seizoen op een ander trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 15 juni 2020 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgave formulier. Let op! In dit stadium kunnen wij je nog geen garantie bieden. Rond 22 juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of je het nieuwe gewenste abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om je abonnement uit 2020/2021 te behouden. Mocht je toch op de wachtlijst willen blijven staan dan zeg je daarmee het abonnement uit 2020/2021 op.
  3. Nieuw abonnement voor lid in 2020/2021. Was je afgelopen seizoen lid bij Arktika en zou je in seizoen 2021/2022 op een nieuw of extra KNSB-trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 15 juni 2021 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier. Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Rond 22 juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.
  4. Nieuw abonnement voor nieuw lid. Ben je dit jaar lid geworden bij Arktika en wil je in seizoen 2021/2022 een nieuw abonnement voor een KNSB-trainingsuur? Reserveer dan een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier. Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Rond 22 juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.

Voor leden die al abonnementen bij Arktika hadden in seizoen 2020/2021 (categorie 1 en 2) geldt dat zij uiterlijk 15 juni 2021 via onderstaand formulier moeten bevestigen welke abonnementen zij willen behouden of ruilen. Ook voor nieuwe abonnementen voor leden die in seizoen 2020/2021 lid waren geldt de deadline van 15 juni 2021. Elke opgave na 15 juni 2021 valt onder Categorie 4. Wat betekent dat je geen recht meer hebt op voorrang op je abonnement uit 2020/2021.

Afhandeling geschiedt op volgorde van categorie én op volgorde van inschrijving. Kosteloos afmelden kan tot 1 juli 2021!

De voorrangsregeling geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur. Voorbeeld: had je in seizoen 2020/2021 een abonnement voor alleen de dinsdag, dan val je voor het dinsdag-uur onder categorie 1. Wil je een extra keer gaan trainen op woensdag in het nieuwe seizoen, dan valt je aanvraag onder categorie 3 voor het woensdag-uur. Indien je jouw dinsdag-uur wilt wisselen voor het woensdag-uur val je onder categorie 2.

Trainingsabonnement, wedstrijdabonnement en juryplicht

Bij opgave heb je de mogelijkheid je trainingsabonnement op te waarderen naar een wedstrijdabonnement. Hiermee kun je onbeperkt langebaan en marathonwedstrijden rijden in Utrecht. Zonder dit wedstrijdabonnement kun je maximaal drie losse wedstrijden rijden (marathon en langebaan) tegen betaling van een wedstrijddagkaart van €7,50 per wedstrijd.

Op basis van het aantal wedstrijdabonnementen dat wij afnemen, krijgt Arktika tijdens een aantal langebaanwedstrijden in het winterseizoen een juryverplichting toegewezen. Dit houdt in dat Arktika voor deze wedstrijden vrijwilligers moet aanleveren om te jureren. Dit zal per persoon om ongeveer 1 wedstrijd per jaar gaan. Bij afname van een wedstrijdabonnement zul je hiervoor dus ingedeeld worden. Ervaring is niet noodzakelijk.

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn afkomstig van seizoen 2020/2021. De prijzen van 2021/2022 zijn nog niet vastgesteld, maar deze zullen in grote lijnen hetzelfde zijn.

Abonnementen KNSB-Uren en wedstrijdenPrijs
1e trainingsabonnement€ 247,25
2e/3e trainingsabonnement€ 105,-
Wedstrijdabonnement (verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden)€ 20,-
KNSB Licentie (Zelf regelen via knsb.nl – verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden)€ 37,50
Trainerskosten (Dit brengt Arktika per afgenomen abonnement in rekening ten behoeve van trainersvergoedingen en opleidingen)€ 25,-
  
Social Skate (Donderdagavond 19:15 – 20:15)Prijs
Los kaartje Social Skate€ 9,50
Toerabonnement (Social Skate)€ 143,-
  

 

De inschrijving voor het komende winterseizoen is inmiddels gesloten. Mocht je toch nog interesse hebben in een abonnement, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris ()