Winterseizoen 2024/2025

Via deze pagina kun je abonnementen reserveren voor KNSB-trainingsuren van het schaatsseizoen 2024/2025.

Let op! Dit is al de definitieve opgave en zal alleen voor leden in behandeling worden genomen. Wij houden geen wachtlijst aan voor iedereen die geen lid is bij Arktika. Lees eerst deze pagina goed door zodat je weet welke regeling voor jou van toepassing is. Meer informatie over de verschillende trainingsuren vind je op deze pagina. Je vindt het opgaveformulier onderaan deze pagina.

Voorrangsregeling

Voor afname van trainingsabonnementen op de KNSB-trainingsuren in seizoen 2024/2025 geldt een wachtlijst met voorrangsregeling. Dit komt doordat Arktika afhankelijk is van het totaal aantal abonnementen dat ingekocht kan worden en de beschikbaarheid van het aantal trainers. Afgelopen seizoen hebben wij op ieder trainingsuur het maximaal aantal abonnementen afgenomen. We doen ons uiterste best om meer plekken vrij te maken.

Voor de verdeling van de beschikbare plekken geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur de volgende voorrangsregeling op de wachtlijst:

   1. Behoud van abonnement. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2023/2024 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen? Reserveer dan vóór 15 juni 2024 ditzelfde trainingsuur via onderstaand opgaveformulier. Alleen op deze manier behoud je dit abonnement.
   2. Abonnement ruilen. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2023/2024 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen, maar zou je komend seizoen op een ander trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 15 juni 2024 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgave formulier.
    Let op! In dit stadium kunnen wij je nog geen garantie bieden. Eind juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of je het nieuwe gewenste abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om je abonnement uit 2023/2024 te behouden. Mocht je toch op de wachtlijst willen blijven staan dan zeg je daarmee het abonnement uit 2023/2024 op.
   3. Nieuw abonnement voor lid in 2023/2024. Was je afgelopen seizoen lid bij Arktika en zou je in seizoen 2024/2025 op een nieuw of extra KNSB-trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 15 juni 2024 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier.
    Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Eind juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.
   4. Nieuw abonnement voor nieuw lid. Ben je sinds 1 april 2024 lid geworden bij Arktika en wil je in seizoen 2024/2025 een nieuw abonnement voor een KNSB-trainingsuur? Reserveer dan een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier.
    Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Eind juni zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.
   5.  

  Voor leden die al abonnementen bij Arktika hadden in seizoen 2023/2024 (categorie 1 en 2) geldt dat zij uiterlijk 15 juni 2024 via onderstaand formulier moeten bevestigen welke abonnementen zij willen behouden of ruilen. Ook voor nieuwe abonnementen voor leden die in seizoen 2023/2024 lid waren (categorie 3) geldt de deadline van 15 juni 2024. Elke opgave na 15 juni 2024 valt onder categorie 4. Wat betekent dat je geen recht meer hebt op voorrang op je abonnement uit 2023/2025.

  Afhandeling geschiedt op volgorde van categorie én vervolgens op volgorde van inschrijving.

  De voorrangsregeling geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur. Voorbeeld: had je in seizoen 2023/2024 een abonnement voor alleen de dinsdag, dan val je voor het dinsdaguur onder categorie 1. Wil je een extra keer gaan trainen op woensdag in het nieuwe seizoen, dan valt je aanvraag onder categorie 3 voor het woensdaguur. Indien je jouw dinsdaguur wilt wisselen voor het woensdaguur val je onder categorie 2.

  Trainingsabonnement, wedstrijdabonnement en juryplicht

  Bij opgave heb je de mogelijkheid je trainingsabonnement op te waarderen naar een wedstrijdabonnement. Dit abonnement is vereist als je langebaan- en/of marathonwedstrijden wil rijden. Naast dit wedstrijdabonnement heb je ook nog een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. Deze dien je zelf te regelen via knsb.nl. Zonder het wedstrijdabonnement kun je maximaal één losse wedstrijd rijden tegen betaling van een wedstrijddagkaart van € 7,50.

  Op basis van het aantal wedstrijdabonnementen dat wij afnemen, krijgt Arktika tijdens een aantal langebaanwedstrijden in het winterseizoen een juryverplichting toegewezen. Dit houdt in dat Arktika voor deze wedstrijden vrijwilligers moet aanleveren om te jureren. Dit zal per persoon om ongeveer  één à twee wedstrijd(en) per jaar gaan. Bij afname van een wedstrijdabonnement, ga je ermee akkoord dat je aan deze juryplicht zult voldoen. Wij krijgen het juryschema meestal pas een week voor het seizoen toegestuurd en maken dan zo snel mogelijk een indeling. Als je ingedeeld wordt om te jureren word je ook verwacht op deze jurydienst! Ervaring is niet noodzakelijk.

  De prijzen van de abonnementen staan voor het seizoen 2024/2025 nog niet vast. Houdt rekening met een verhoging van een paar procent. In onderstaande tabel zie je, ter indicatie, de prijzen van vorig seizoen.

  Abonnementen KNSB-uren en wedstrijden Prijs (seizoen 2023/2024)
  1e trainingsabonnement € 281,30
  Elk volgend trainingsabonnement € 119,45
  Wedstrijdabonnement (verplicht voor langebaan- en marathonwedstrijden) € 22,75
  KNSB Licentie (verplicht voor langebaan- en marathonwedstrijden: zelf regelen via knsb.nl!) € 47,52
  Trainerskosten per abonnement € 25,00