Wedstrijden

Als lid van Arktika kun je deelnemen aan langebaan- en marathonwedstrijden, zowel in Utrecht als op andere banen. Om deel te nemen heb je een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. Deze kun je zelf aanschaffen via de website van de KNSB. Als je geen wedstrijdlicentie hebt is het bij sommige wedstrijden mogelijk om deel te nemen met een daglicentie. Deze schaf je aan bij de inschrijving via inschrijven.schaatsen.nl. Uitgebreide informatie over de wedstrijden in Utrecht en de wedstrijdkalender is te vinden op de website van de baancommissie.

Langebaan

Als je een wedstrijdabonnement en een wedstrijdlicentie hebt (zie trainingen), kun je wekelijks meedoen aan wedstrijden in Utrecht. Ook is het soms (tegen betaling) mogelijk om wedstrijden op andere ijsbanen te rijden. Inschrijven voor deze wedstrijden kun je zelf via inschrijven.schaatsen.nl.

 

Marathon

In Utrecht worden ’s winters vrijwel elke zondagavond  marathonwedstrijden georganiseerd in vier categoriën (C1 t/m C4). Ook voor deze zondagavondcompetitie is een wedstrijdlicentie en wedstrijdabonnement vereist. Echte fanatiekelingen kunnen naast de zondagavondcompetitie ook meedoen aan de regionale zesbanencompetitie.