Marathon

Marathon

Er wordt weer hard gewerkt tijdens de marathonschaatswedstrijden. Door bekende gezichten en een aantal nieuwe gezichten die dit seizoen voor het eerst meedoen met het marathonschaatsen. Zo staan we geregeld met een groep van rond de twintig mensen op de schaatsbaan te strijden voor een podiumplek of om de wedstrijd uit te rijden. Vergeet onze trouwe supporters niet die gezellig langs de baan staan iedereen aan te moedigen.

Voordat men het ijs op gaat moet er altijd eerst even gezegd worden: ”Waarom vond ik het een goed idee om mee te gaan doen met deze wedstrijd”. Waarna een ieder vol goede moed begint aan de wedstrijd waar het aantal rondes variërend tussen de 20 en 60, afhankelijk van je niveau en de week. Goed om te weten: veel terugkerende schaatsers hebben een stap gezet ten opzichte van het vorige seizoen en zijn een groep hoger gaan schaatsen. In de groep genaamd “C2” hebben we zelfs 2 Arktikanen die het klassement aanvoeren!

Je kan dus hieruit opmaken dat Arktika prominent aanwezig is tijdens deze wedstrijden. Op, naast en via de speakers bij de ijsbaan. (Bijna) elke zondag staan we met deze hele groep gezellig op de schaatsbaan vanaf 19:30 uur. Mocht jij, beste lezer, ook een keer willen komen kijken en of meedoen, kom vooral langs!

Geschreven door Jona