Wat een weekend op natuurijs!

Wat een weekend op natuurijs!

Het heeft lang op zich laten wachten en kwam daardoor in deze coronatijd als een waar cadeautje: Nederlands natuurijs! Als vereniging kon er helaas weinig georganiseerd worden, maar menig Arktikaan heeft hier alsnog optimaal van genoten!

Nog voordat er overal ijs lag liep de schaatskoorts al hoog op. De Arktikaanse meteorologen zagen begin van de week de kansen op een Elfstedentocht hard toenemen. Er werd al flink gespeculeerd en gezocht naar de startbewijzen. Tegen beter weten in kregen ook de marathonners binnen Arktika goede hoop op wedstrijden op Nederlands natuurijs. Helaas kregen al deze evenementen geen groen licht waardoor iedereen zelf op avontuur moest gaan.

Alle lokale natuurijswatchers spamden de Arktika Whatsappgroepen helemaal vol met de statussen van het ijs. Was het Loosdrecht, de Molenpolder of Ankeveen waar je als eerst zou kunnen schaatsen? Of kon je voor het magische zwarte ijs toch beter naar Nieuwkoop, het Veluwemeer of de Rottemeren?

Waar je ook naartoe ging, schaatsen kon je uiteindelijk overal! Een enkele Arktikaan haalde natte voeten, of ging erbij zitten na een valpartij. Zij namen dit meer dan voor lief want hier stond veel moois tegenover! Met de zon op je gezicht en de wind door je haren schaatste je op idyllische slootjes en plassen waar je normaal gesproken niet zou komen. Neem daarbij de saamhorigheid bij het maken van vele kilometers, de oer-Hollandse gezelligheid bij de Koek-en-Zopie-kraampjes en het collectieve vakantiegevoel wat resulteerde in een groot volksfeest!

Een uniek weekend, vol traditionele gezelligheid waar alle Arktikanen bij floreerden. Dit is waar je voor bent gaan schaatsen! Wil jij hier in de toekomst extra van kunnen genieten? Meld je aan bij Arktika!