Hemelvaart Fietsweekend 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hemelvaart Fietsweekend 2023

18 mei 2023 - 21 mei 2023

Net als voorgaande jaren zullen we aankomende Hemelvaart wederom afreizen naar de Ardennen! Dit betekent dat we weer 4 dagen lang mooie fietstochten kunnen maken en Waalse terrasjes kunnen pakken!


Het Hemelvaart weekend is dit jaar van 18 mei tot en met 21 mei. Net als de vorige edities hebben we de beschikking over een ruime en comfortabele gîte aan de rand van het gehucht Fosse, inclusief Sauna en geitjesweide. Dit huis biedt ruimte voor 32 personen. Daarnaast hebben we iets verder in het dorp nog een luxe en net nieuw opgeleverd huisje waar 8 personen in kunnen. In totaal kunnen er dus 40 Arktikanen mee. In principe zullen de laatste 8 aanmeldingen ingedeeld worden in het kleinere huisje. Mocht je nu zelf voorkeur hebben om in het kleinere huisje te zitten kun je dat laten weten via het opgave formulier.


Je kunt je via onderstaand formulier vanaf dinsdag 7 maart 20:00 uur inschrijven! De deadline voor kosteloos afmelden is 23 april. Wees op tijd met inschrijven, want vol is vol! Deze deadline is vrij vroeg omdat we op tijd een inschatting willen maken hoe we uitkomen qua vervoer. In principe gaan we er van uit dat we met voldoende auto’s naar de Ardennen kunnen rijden. Mocht dat niet uitkomen kunnen we nog tijdig ander vervoer regelen.


Het hebben van een goede racefiets en enige fietservaring is een vereiste. We verwachten dat als je je aanmeldt je tenminste een onafgebroken rit kunt maken van 80km en vertrouwd en zonder problemen in een grote groep kunt fietsen. Daarnaast ben je bekend met basisonderhoud van je eigen fiets. Mocht je hieraan twijfelen, kom vooral op een fietstraining en bespreek dit met een trainer. Desondanks is dit weekend wel geschikt voor de meeste fietsniveau’s: van fanatieke beginner tot ervaren berggeit. Elke dag vormen er verschillende groepjes met ieder een eigen rondje op eigen snelheid. Rondjes variëren van ongeveer 80km tot over de 120km per dag.


De kosten zijn enigszins afhankelijk van het aantal deelnemers, maar ga uit dat het ongeveer tussen de €150,- en €200 per persoon zal zijn. Dit is is inclusief accommodatie, ontbijt, avondeten en dranken. Kosten voor vervoer regel je onderling met degene met wie je meerijdt. Ook proviand voor tijdens het fietsen neem je zelf mee.


De inschrijving zit vol. Je kunt je vanaf nu alleen aanmelden voor de wachtlijst. Hier hanteren we volgorde van inschrijving.


Gegevens

Begin:
18 mei 2023
Einde:
21 mei 2023

Locatie

Manhay
Manhay, België + Google Maps