Cursus Wegkapitein 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Wegkapitein 2023

1 april @ 10:00

Op zaterdag 1 april a.s. organiseert Arktika samen met de NTFU wielersportbond de cursus Wegkapitein! Een trainer van de NTFU zal je gedurende deze dag meenemen in groepsdynamieken tijdens het fietsen. Hierbij zal er uitvoerig ingegaan worden op hoe je een groep op een veilige en plezierige manier kunt begeleiden. Denk hierbij aan veiligheidsinstructies, communicatie en gedragsregels. Daarnaast zal deze cursus je natuurlijk ook een beter inzicht hebben hoe je zelf beter fietst in een groep.

De cursus begint om 10:00 uur en zal starten met een deel theorie. Na het nuttigen van de lunch, gaan we naar buiten om een rondje te fietsen en de stof in de praktijk toe te passen. We zullen hierbij een route fietsen met wat obstakels (lees: door dorpen, over rotondes, langs wegversmallingen, enzovoorts), zodat je leert de leiding te nemen en een groep te begeleiden. Tegen 16:00 uur zijn we weer terug in Utrecht. Je zult na afloop een certificaat en licentie wegkapitein van de NTFU Wielersportbond ontvangen.

Er zijn maar een beperkt aantal plekken, dus schrijf je snel in via onderstaand formulier site! Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een reader met meer informatie die je kunt doornemen voorafgaand aan de cursus. De cursus is volledig gratis te volgen! Aan en afmelden kan tot en met 25 maart. Mocht je daarna nog afmelden kunnen er wel kosten in rekening gebracht worden.

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
10:00

Locatie

Buurthuis Sterrenzicht
Sterrenzicht
Utrecht, Utrecht 3582PM Nederland
+ Google Maps