Droogtraining Protocol

Gezien de coronamaatregelen zullen we tijdens de droogtrainingen ons aan een specifiek protocol moeten houden. Op dit moment geldt dat er maximaal 4 sporters in een groepje op anderhalve meter van elkaar mogen trainen. Een groepsles mag niet gegeven worden, wel mag een trainer aan groepjes onderling instructie geven. In de praktijk zal dit dus betekenen dat we op de droogtraining groepjes van 4 zullen moeten vormen die de gehele training bij elkaar blijven, elk groepje krijgt individueel instructie van een trainer.

 • Op de training zullen we een maximaal aantal toelaten van 24 personen. Dit houdt dus in dat we in 6 groepjes van 4 personen zullen gaan trainen.
 • Om het maximum te reguleren zullen we werken met een inschrijfssysteem op de site. Hiervoor zal er elke week om vrijdag 09:00 uur een aanmeldformulier komen voor de aankomende droogtraining. Je kunt het inschrijfformulier vinden via de kalender op de voorpagina. 
 • Ben ervan bewust dat er veel Arktikanen willen komen droogtrainen en door dit maximum niet iedereen de kans krijgt. Mocht je je moeten afmelden kun je dat doen via de uitschrijflink die je toegestuurd krijgt in de bevestigingsmail. Laat ook even in de Arktika groep weten dat je je hebt afgemeld zodat anderen weten dat er een plekje is vrijgekomen. Probeer dit op tijd te doen zodat anderen zich hier ook op kunnen voorbereiden.
 • Meld je af als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Trainers zullen vakken uitzetten waarin groepjes de ruimte hebben om oefeningen te doen. 
 • Probeer bij aankomst gelijk naar een vak toe te gaan om zodoende groepsvorming te voorkomen bij de ingang van het complex.
 • Binnen je groepje houdt je altijd 1,5 meter afstand van elkaar! Ook als je huisgenoten van elkaar bent.
 • Blijf bij aanvang even in je vak wachten totdat de trainer instructie geeft dat jouw groepje kan gaan inlopen.
 • Inlopen en tussentijds dribbelen doe je enkel met je eigen groepje. Groepjes onderling zullen ruime afstand van elkaar moeten houden.
 • Omdat de trainers geen training mogen geven aan de hele groep, zullen vooraf in een Whatsappgroep het schema plaatsen. Alleen de trainers kunnen in deze groep berichten sturen. Bij aanmelding voor een training ontvang je de URL voor toegang tot deze groep. Schema’s zullen ook weer te vinden zijn op de site.
 • Enige zelfstandigheid is vereist. Trainers zullen alsnog langs elk groepje van 4 gaan om instructie te geven, maar probeer alvast mee te kijken van de instructie van een ander groepje zodat je weet wat je moet doen en eventueel al kunt beginnen aan de oefeningen.

Mocht in de praktijk blijken dat bepaalde punten niet werken of anders kunnen zullen we dat uiteraard aanpassen en anders gaan doen. Het belangrijkste is dat er altijd 1,5 meter afstand van elkaar bewaard wordt en dat je thuis blijft bij klachten.