Arktika op de Weissensee

Arktika op de Weissensee

De afgelopen twee weken stonden in het teken van natuurijstoertochten en natuurijswedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee. Een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden mensen naar toe gaan om hun eigen grenzen te verleggen onder het mom van de Alternatieve Elfstedentocht. Een klein tiental Arktikanen was hierbij aanwezig.

Van de toertochtrijders hebben Matijn, Jolien, Malou en Corina de 200 kilometer succesvol afgelegd! Voor allen bleek de tocht een mentale en fysieke strijd waar pijntjes, blaren, kou en uitputting op de loer lagen. Gelukkig wisten zij deze te overwinnen en hebben ze daarmee uitmuntende prestaties geleverd. In een tijd van 7:44:59 was Jolien de snelste van de dag. Tjeerd deed mee aan de 100 kilometer toertocht en sloot deze af in een rappe 3:39:11. Als afsluiting werden deze successen dezelfde avond nog gevierd op het alom bekende Blarenbal.

De wedstrijdrijders Malou en Viktor hebben zich tevens goed kunnen laten zien in het wedstrijdcircuit. Voor beiden waren deze wedstrijden op natuurijs een compleet nieuwe ervaring. Viktor moest helaas na 160 kilometer de Alternatieve Elfstedentocht wedstrijd over 200 kilometer staken door een gebroken schaats, maar wist wel bij het ONK de eindstreep na 150 kilometer te halen. Malou finishte de 200 kilometer wedstrijd zelfs als 27e dame en was helaas betrokken bij een valpartij in de finale op het ONK.

Al met al was Arktika goed zichtbaar op de Weissensee. Op naar volgend jaar! Hopelijk kunnen er dan nog meer Arktikanen het gevecht met de 200 kilometer aangaan!