Winterseizoen 2022/2023

Via deze pagina kun je abonnementen reserveren voor KNSB-trainingsuren van het schaatsseizoen 2022/2023. Zoals op de ALV gecommuniceerd, wordt er momenteel onderhandeld over een nieuw contract voor de huur van onze trainingsuren tussen de BVU en de Vechtsebanen. Hierdoor is het nog niet 100% zeker of de trainingsuren precies zo blijven als ze afgelopen jaren waren. We reken er wel gewoon op dat we dezelfde uren kunnen behouden en daarom is deze abonnementsopgave hetzelfde als de afgelopen seizoenen.

Let op! Dit is al de definitieve opgave en zal alleen voor leden in behandeling worden genomen. Wij houden geen wachtlijst aan voor iedereen die geen lid is bij Arktika. Lees eerst deze pagina goed door zodat je weet welke regeling voor jou van toepassing is. Je vindt het opgaveformulier onderaan deze pagina.

De inschrijving voor het komend seizoen is gesloten. De trainingsuren op dinsdag en vrijdag (17:45-19:00 uur) zitten nu vol. Op de woensdag zijn nog enkele plekken beschikbaar voor gevorderde schaatsers en voor beginners is op het beginnersuur op vrijdag (19:15-20:15 uur) nog plek. Heb je interesse in een van deze uren? Neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris ()

Voorrangsregeling

Voor afname van trainingsabonnementen op de KNSB-trainingsuren in seizoen 2022/2023 geldt een wachtlijst met voorrangsregeling. Dit komt doordat Arktika afhankelijk is van het totaal aantal abonnementen dat ingekocht kan worden en de beschikbaarheid van het aantal trainers. Afgelopen seizoen hebben wij op ieder trainingsuur het maximaal aantal abonnementen afgenomen. We doen ons uiterste best om meer plekken vrij te maken.

Voor de verdeling van de beschikbare plekken geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur de volgende voorrangsregeling op de wachtlijst:

  1. Behoud van abonnement. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2021/2022 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen? Reserveer dan vóór 1 juli 2022 ditzelfde trainingsuur via onderstaand opgave formulier. Alleen op deze manier behoud je dit abonnement.
  2. Abonnement ruilen. Ben je lid bij Arktika en had je in seizoen 2021/2022 een abonnement voor een specifiek KNSB-trainingsuur afgenomen, maar zou je komend seizoen op een ander trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 1 juli 2022 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgave formulier. Let op! In dit stadium kunnen wij je nog geen garantie bieden. Rond 15 juli zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of je het nieuwe gewenste abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om je abonnement uit 2021/2022 te behouden. Mocht je toch op de wachtlijst willen blijven staan dan zeg je daarmee het abonnement uit 2021/2022 op.
  3. Nieuw abonnement voor lid in 2021/2022. Was je afgelopen seizoen lid bij Arktika en zou je in seizoen 2022/2023 op een nieuw of extra KNSB-trainingsuur willen schaatsen? Reserveer dan vóór 1 juli 2022 een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier. Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Rond 15 juli zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.
  4. Nieuw abonnement voor nieuw lid. Ben je dit jaar lid geworden bij Arktika en wil je in seizoen 2022/2023 een nieuw abonnement voor een KNSB-trainingsuur? Reserveer dan een abonnement op dit nieuwe trainingsuur via onderstaand opgaveformulier. Let op! Ook hier kunnen wij nog geen garantie bieden. Rond 15 juli zullen we contact met je opnemen om te bevestigen of er plek vrij is gekomen en je een nieuw abonnement kunt afnemen. Indien dit niet het geval is zijn we afhankelijk van plekken die andere verenigingen afstaan. Hier krijgen we pas eind van de zomer inzicht in.

Voor leden die al abonnementen bij Arktika hadden in seizoen 2021/2022 (categorie 1 en 2) geldt dat zij uiterlijk 1 juli 2022 via onderstaand formulier moeten bevestigen welke abonnementen zij willen behouden of ruilen. Ook voor nieuwe abonnementen voor leden die in seizoen 2021/2022 lid waren geldt de deadline van 1 juli 2022. Elke opgave na 1 juli 2022 valt onder Categorie 4. Wat betekent dat je geen recht meer hebt op voorrang op je abonnement uit 2021/2022.

Afhandeling geschiedt op volgorde van categorie én vervolgens op volgorde van inschrijving.

De voorrangsregeling geldt voor ieder afzonderlijk KNSB-trainingsuur. Voorbeeld: had je in seizoen 2021/2022 een abonnement voor alleen de dinsdag, dan val je voor het dinsdag-uur onder categorie 1. Wil je een extra keer gaan trainen op woensdag in het nieuwe seizoen, dan valt je aanvraag onder categorie 3 voor het woensdag-uur. Indien je jouw dinsdag-uur wilt wisselen voor het woensdag-uur val je onder categorie 2.

Trainingsabonnement, wedstrijdabonnement en juryplicht

Bij opgave heb je de mogelijkheid je trainingsabonnement op te waarderen naar een wedstrijdabonnement. Hiermee kun je onbeperkt langebaan en marathonwedstrijden rijden in Utrecht. Zonder dit wedstrijdabonnement kun je maximaal drie losse wedstrijden rijden (marathon en langebaan) tegen betaling van een wedstrijddagkaart van €7,50 per wedstrijd. Let op: als je wedstrijden wil rijden, heb je naast het wedstrijdabonnement ook nog een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. Deze dien je zelf te regelen via knsb.nl.

Op basis van het aantal wedstrijdabonnementen dat wij afnemen, krijgt Arktika tijdens een aantal langebaanwedstrijden in het winterseizoen een juryverplichting toegewezen. Dit houdt in dat Arktika voor deze wedstrijden vrijwilligers moet aanleveren om te jureren. Dit zal per persoon om ongeveer 1 à 2 wedstrijd(en) per jaar gaan. Bij afname van een wedstrijdabonnement zul je hiervoor dus ingedeeld worden en word je ook verwacht op deze jurydienst! Ervaring is niet noodzakelijk.

Beginnersgroep

Arktika trainde het afgelopen jaar op dinsdag in 6 verschillende groepen, op woensdag in 2 groepen en op vrijdag in 3 groepen. Omdat het aantal groepen op woensdag en vrijdag vrij beperkt is, is het niveauverschil hierdoor soms ook redelijk groot. We onderzoeken de mogelijkheid om op vrijdag van 19:15 – 20:15 uur een nieuwe groep te starten op beginnersniveau. Het niveau van deze groep is mensen die nog bezig is met het leren van een bocht en bijvoorbeeld nog niet met 2 handen op de rug kunnen schaatsen. Deze nieuwe groep biedt de mogelijkheid om als beginner op dinsdag en/of vrijdag te trainen. Als je interesse hebt in dit uur, geef dit dan aan via het formulier. We zullen deze groep opstarten vanaf 6 aanmeldingen.

Prijzen vorig seizoen

Let op! De afgelopen jaren is de abonnementsprijs elk jaar gelijk gebleven. Om de baan en de baanvereniging nog financieel gezond te houden, zullen dit jaar de prijzen gaan stijgen. Omdat de contractonderhandelingen tussen de Vechtsebanen en de BVU nog niet rond zijn, is nog onbekend wat de exacte prijzen zullen worden. Onderstaande prijzen zijn afkomstig van seizoen 2021/2022 en worden als indicatie gegeven. Houd echter rekening met stijgingen van mogelijk wel 25% voor de prijzen van het komend seizoen. De prijzen die horen bij een stijging van 25% zijn ook ter indicatie weergegeven. Als de definitieve prijzen zijn vastgesteld, word je op de hoogte gesteld en heb je nog 1 week de keuze om je abonnement toch terug te geven.

Abonnementen KNSB-Uren en wedstrijden Prijs 22/23  
1e trainingsabonnement € 274,45  
2e/3e trainingsabonnement € 116,55  
Wedstrijdabonnement (verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden) € 22,20  
Marathoncompetitie (nieuw beennummer is € 5,- extra) € 25,-  
KNSB Licentie (Zelf regelen via knsb.nl – verplicht voor langebaan en marathonwedstrijden) € 42,15
Trainerskosten (Dit brengt Arktika per afgenomen abonnement in rekening ten behoeve van trainersvergoedingen en opleidingen) € 25,-
   
Social Skate (Donderdagavond 19:15 – 20:15 uur) Prijs
Rittenkaart (6-, 11- of 22-rittenkaart), aan te schaffen via de Vechtsebanen  v.a. € 54,15
Toerabonnement (Social Skate) € 145,45
   

De inschrijving voor het komend seizoen is gesloten. De trainingsuren op dinsdag en vrijdag (17:45-19:00 uur) zitten nu vol. Op de woensdag zijn nog enkele plekken beschikbaar voor gevorderde schaatsers en voor beginners is op het beginnersuur op vrijdag (19:15-20:15 uur) nog plek. Heb je interesse in een van deze uren? Neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris ()